LANDELIJK LEVEN & STADS WONEN GAAN HAND IN HAND IN BEST

Alle voorzieningen bij de hand en wonen in een echt dorp: Best combineert landelijk leven en stads wonen. Wie houdt van de vrijheid van het landelijke Brabantse leven en graag alle faciliteiten van de stad in de buurt heeft, voelt zich er snel thuis. Of het gaat om voetbalverenigingen, tennisbanen, hockeyvelden, een atletiekbaan, een zwembad, een middelbare school, festivals, een bioscoop, winkels of restaurants, Best heeft het allemaal.

Best ligt aan belangrijke snelwegen van Noord Brabant (A2, A50 en A58) en gunstig ten opzichte van Eindhoven, ’s-Hertogenbosch en Tilburg. Zo staat u binnen 10 minuten op  vliegveld Eindhoven. In combinatie met een eigen treinstation is de bereikbaarheid van Best optimaal.

Wonen in een gemoedelijk dorp waar je geniet van de rust, met alle voorzieningen van een levendige stad. In Best zijn twee uitersten altijd binnen handbereik. Het gastvrije centrum van Best biedt talrijke winkels waar je uitgebreid kunt shoppen en restaurants waar je gezellig kunt eten.

Lekker een dagje uit met de kinderen? Ze zullen zich bij AquaBest – een mooie royale waterplas met een strandpark waar je heerlijk kunt recreëren, DippieDoe – speelparadijs waar kinderen zowel binnen als buiten kunnen spelen, het Klompenmuseum, dierentuin De Vleut of het zwembad goed vermaken.

OOST, WEST, THUIS BEST

Voor wandelaars en fietsers die willen genieten van de natuur is er volop moois te beleven, zoals schitterende natuurgebieden en een diversiteit aan landschappen.

Een grote diversiteit aan landschappen kenmerkt de omgeving van Best. De gemeente wordt omgeven door bossen, moerassen, heide, populierenweiden en agrarisch landschap. Recreatiegebied de De Vleut wordt gezien als een van de toegangspoorten van Het Groene Woud. Het van oorsprong agrarische Best heeft zich, mede door haar gunstige ligging aan het Wilhelminakanaal, het Beatrixkanaal en verschillende snelwegen, ontwikkeld tot een industriegemeente, omgeven door groen. In de oude buurtschappen Aarle en Vleut staan nog verschillende typisch Brabantse langgevelboerderijen.

Wat je woonwens ook is, voor iedereen heeft Best iets bijzonders!